TRICKS&TIPS: 5 tips voor een nette en opgeruimde badkamer

Geplaatst op 17 januari 2018

Van rondslingerende handdoeken tot lege shampooflessen; is jouw badkamer ook zo’n zooi en is opruimen onvermijdelijk?
 De badkamer is eigenlijk de plek is voor een rustige, frisse start in de ochtend, maar ook voor een fijn relax moment na een lange dag.. Maar als je ’s ochtends de douche uitkomt heb je vaak niet altijd de tijd om even lekker te boel schoon te maken. Wij hebben vijf tips om jouw badkamer weer netjes en opgeruimd te maken (én houden)!

KLEUR

Allereerst bepaalt kleur de rust die de badkamer uitstraalt. Neutrale en lichte kleuren zorgen voor een ruimere uitstraling in de badkamer en geven een opgeruimd gevoel. Ben je gek op kleur? Dan kan je kiezen voor pasteltinten of warmere kleuren zoals roze of crème.

LESS IS MORE

Ja wij geven het toe: wij zijn ook gek op lekkere bodylotions, zeepjes, scrubs en haarmaskertjes. Bewaar – om de uit de hand gelopen verzameling een beetje binnen te perken te houden – van iedere productsoort maximaal twee favorieten en ruim de rest op in de kast, uit het zicht!

SORTEREN MAAR!

Wanneer je de spulletjes in de badkamer een vaste plek gaat geven, verloopt het opruimen van de badkamer veel sneller en creëer je meer overzicht. Doe je haarspeldjes en -elastiekjes in een speciaal bakje en leg bijvoorbeeld al je make-up spulletjes bij elkaar. Een andere goede oplossing: geef ieder gezinslid thuis een eigen plankje of bak(je).

STIJLVOLLE OPBERGERS

Er zijn veel mogelijkheden om je handdoeken stijlvol op te bergen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handdoekladder. Hier kan je de handdoeken niet alleen opbergen, je kan hier ook heel goed je handdoeken laten opdrogen én het staat hartstikke tof! Wil je meer handdoeken opbergen? Dan is de mand een aanrader. Ga voor een fraaie opbergmand die past bij de uitstraling van jouw badkamer. Ook een handdoekring is ideaal in de badkamer. Perfect voor naast de wasbak, maar je kan hem eigenlijk overal in de badkamer gebruiken om je handdoek op te hangen. Bovendien kan je de handdoekring zelf maken, dus het hoeft niet veel te kosten!

BE CREATIVE!

Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie ruime badkamer. Wanneer je niet beschikt over een grote badkamer, wees dan creatief met de ruimte die je hebt! Bevestig een mooie handdoekhouder aan de deur of ga voor een stijlvolle plank boven de deur waarop je nog wat spulletjes kwijt kunt!

#embracelife

Wat betekent 'embrace life' voor jou? Upload je eigen foto met hashtag #embracelife, tag ons en misschien wordt die van jou wel gekozen! @seahorseofficial

Something is wrong.
Instagram token error.

Highlights

embrace life

Voor welke badkamer stijl ga jij?

De badkamer styling is iets wat we vaak vergeten bij het inrichten van ons huis. Zonde, want dit is de plek waar we dagelijks komen en onze rustmomenten pakken. Tijd voor verandering, tijd om met Seahorse aan de slag te gaan!

4x handige musthaves voor op reis

Vakantie komt in alle soorten en maten: van een weekendje weg naar een wereldstad tot relaxen op een tropisch eiland, of een actieve vakantie tot backpacken. En voor iedere soort vakantie is er een geschikte musthave voor in de koffer of tas. Kom er hier achter welk item jij moet meenemen voor je volgende reis!