Yoga oefeningen voor thuis: meer energie en balans

Geplaatst op 06 april 2020

Werk je momenteel vanuit huis, ben je een kanjer in 1 van de vitale beroepen, ben je een moeder die worstelt met huiswerk van de kinderen terwijl je zelf al bellend je zaken probeert te regelen of dood je je tijd met puzzels van 1000 stukjes? We zitten allemaal in hetzelfde schuitje nu de hele wereld op z’n kop staat. Met alle emoties die we nu ervaren kunnen we wel wat balans en energie gebruiken. Zet daarom een fijn muziekje op, steek een kaarsje aan en neem even een moment voor jezelf met deze yoga oefeningen voor in huis.

 

De ideale yoga oefeningen voor in de ochtend 

Begin de dag goed met de zogenoemde zonnegroet; een reeks van yoga-houdingen die je achter elkaar uitvoert. Door deze ochtend stretch krijg je direct meer energie. Herhaal de reeks voor een goed effect. Benieuwd hoe je deze yoga oefeningen uitvoert? Bekijk dan deze handige tip video: ‘Yoga voor beginners’. Liever niet digitaal? Print dan de zonnegroet uit: Seahorse – Zonnegroet

 

Eindig de dag goed met deze yoga oefeningen

Eindig de dag goed door je lijf meer balans te geven met deze 4 yoga-oefeningen die ook wel ‘Asanas’ worden genoemd. Deze yoga oefeningen geven kracht en brengen je met je benen op de grond.


1. De ‘Vrksa’

De ‘Vrksa’ oefening zorgt voor een goede samenwerking in de hersenhelften, veerkrachtige beenspieren en is goed voor je evenwicht. Hoe voer je deze oefening goed uit? Bekijk onze tip video Oefening Vrksa Deze houding zorgt voor een goede samenwerking in de hersenhelften, veerkrachtige beenspieren en evenwicht in het algemeen.

 

2. De ‘Virabhadra III’
De ‘Virabhadra III’ oefening zorgt voor een sterke rug, bovenbenen en schouders. Door de goede stand op de voetzolen, draagt deze oefening bij aan gevoel voor evenwicht. Tip: verlies je je evenwicht bij deze oefening? Houd jezelf in het begin vast aan een object zoals de keukentafel. Dit zorgt voor een betere balans, ook het focussen op één specifiek punt helpt je bij het houden van balans.

 

 

3. De ‘Salamba Sarvanga’
De ‘Salamba Sarvanga’ houding heeft een enorme uitwerking op vele klachten en problemen. Het hele lichaam herstelt bij het uitvoeren van deze oefening. Het zorgt voor een sterke afvoer van afvalstoffen uit het lichaam en een goede draaiing in de schouder gewrichten. Deze houding geeft kracht, vitaliteit en geluk.

 

 

4. De ‘Urdhva Mukha Paschimotton’
Deze houding versterkt je op fysieke en mentale vlak: het versterkt je psychische gevoel voor evenwicht. Je dijen en kuiten blijven in vorm en je activeert buik- en uitscheidingsorganen. Ben je benieuwd hoe je deze oefening goed uitvoert? Bekijk dan deze tip video: ‘Urdhva Mukha Paschimoton houding’.

Let op: Doe een houding zo goed mogelijk maar forceer niets! Zoek je eigen grenzen op. Dus hoe lang en hoe vaak je een oefening doet, voel je zelf het beste aan.

#embracelife

Wat betekent 'embrace life' voor jou? Upload je eigen foto met hashtag #embracelife, tag ons en misschien wordt die van jou wel gekozen! @seahorseofficial

Highlights

embrace life

De allerleukste strandlakens voor de zomervakantie

Na weken lang veel thuis zitten en met de zomervakantie in aantocht is het verleidelijk om het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming.

Met deze leuke accessoires blijft je badkamer netjes

Is jouw badkamer ook iedere dag weer een rommel? Liggen jouw rondslingerende handdoeken, vuile was en verzorgingsartikelen altijd in het zicht?